Foto av Senapsfärs med svamp från WW ViktVäktarna

Senapsfärs med svamp

14
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttfärs och svamp med smak av senap, cayenne och ingefära. Serveras på en bädd av pasta, rucola och cocktailtomater.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Svamp

250 g

Nötfärs 10%

500 g

Rapsolja

2 tsk

Köttbuljongtärning

1 st

Vatten

1½ dl

Cayennepeppar

2 krm

Ingefära

½ tsk, torkad

Senap (dijon)

2 msk, gärna honungssenap

Salt

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Cocktailtomater

10 st

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök, skiva svamp och bryn i hälften av oljan tills löken mjuknat och allt fått lite fin färg. Lägg upp i en skål och bryn därefter färs i resterande olja. Lägg i buljongtärning och vatten och låt puttra en stund.
  3. Blanda ner lök och svampfräs i färsen och smaksätt med cayennepeppar, ingefära och senap. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera med pasta, rucola och halverade cocktailtomater.