Foto av Senapspanerad kycklingfilé och rotfruktsgratäng från WW ViktVäktarna

Senapspanerad kycklingfilé och rotfruktsgratäng

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En god rotfruktsgaratäng och kycklingfilé med sting av senap. Allt fixar sig själv i ugnen. Perfekt en vardag då du vill göra det enkelt, men också gott.

Ingredienser

Potatis

2 st

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Lök

½ st, röd/röda

Timjan

1 msk

Persilja

1 msk

Rapsolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

200 g

Senap (dijon)

¼ msk

Örtkryddor

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och skiva rotfrukterna, strimla löken. Lägg rotfrukter och lök i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och färska örter. Ringla över 1 tsk olja. Tillaga i ugn 225° ca 15 minuter. Smörj ett ugnssäkert fat med 1 tsk olja och lägg i kycklingfilén. Bred på senap och krydda med salt och örtkryddor. Sätt in i ugn och bredvid rotfrukterna och tillaga ca 20 minuter. Servera med sallad.