ViktVäktarna - Senapsstuvad kål med isterband och middagskorv

Senapsstuvad kål med isterband och middagskorv

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
För alla oss som älskar isterband gäller det att tänka lite smart. Servera den mer som krydda än som huvudrätt så får du den härliga smaken, utan att den spräcker Pointsbudgeten. Här serverar vi den därför smulad över en plåt med vanlig middagskorv, rotfrukter och tomater med senapsstuvad kål vid sidan av.

Ingredienser

Cocktailtomater

250 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Svartrot

3 st

Örtsalt

½ tsk

Korv 9%

400 g

Isterband

1 stor(t)/stora

Vitkål

400 g

Grönkål

150 g

Rapsolja

1 tsk

Senap

1 msk

Vetemjöl

1½ msk

Mjölk 0,5%

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Halvera tomaterna, skala och skiva rotfrukterna ganska tunt, gärna lite på snedden. Lägg alltsammans på en plåt och krydda med örtsalt. Skär middagskorven i skivor och lägg ovanpå, lite omlott.
  3. Ta bort skinnet på isterbandet. Bryt korven med fingrarna till smulor och fördela överst. Sätt in i mitten av ugnen tills det fått fin färg och mjuknat, ca 20 minuter.
  4. Strimla vitkål tunt och skär grönkål i lite grövre bitar.
  5. Värm olja i en stor panna och fräs kålen under omrörning. Tillsätt ev. en skvätt vatten om det börjar bränna vid. Blanda ner senap. Pudra över mjöl, rör om och häll på mjölk. Låt sjuda några minuter tills du har en krämig kål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera korvpannan med den stuvade kålen.