ViktVäktarna - Shakshuka med linser och tikka masala

Shakshuka med linser och tikka masala

3
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Shakshuka har blivit en riktig favoriträtt hos många, och det är ju ingen förvånad över. Det är gott, snabbt och enkelt. Denna variant har vi kryddat med tikka masala och slängt ner sötpotatistärningar i, litematigare och mycket godare!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

400 g

Olivolja

½ msk

Tikka masala, utan socker

2 msk

Krossade tomater

2 förp

Vatten

6 dl

Röda torra linser

2 dl

Ägg

4 st

Instruktioner

  1. Tärna sötpotatis.
  2. Värm olja i en djup panna och stek sötpotatisen ca 10 minuter. Tillsätt tikka masala och låt steka med ett par minuter under omrörning.
  3. Blanda ner krossade tomater, vatten och linser och låt sjuda under lock på låg värme tills linserna och sötpotatisen är mjuk, ca 20 minuter.
  4. Smaka av med salt och gör 4 gropar i grytan. Knäck ner ett ägg i varje grop, sätt på ett lock och låt sjuda tills äggvitan blivit fast, ca 6 minuter.

Anteckning

Det är smarrigt att servera en bit bröd till och att toppa med en klick yoghurt och lite chili flakes!