ViktVäktarna - Shakshuka med fetaost

Shakshuka med fetaost

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa denna smaskiga shakshukan toppad med fetaost och gräslök, perfekta valet för en härlig helglunch.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st

Olivolja

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Krossade tomater

2 förp

Ägg

4 st

Salladsost (feta) 25%

150 g

Gräslök

1 knippe(n)

Pitabröd

4 st

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Instruktioner

  1. Skär lök och paprika i stora bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek i ca 10 min.
  2. Krydda med spiskummin och paprikapulver och tillsätt krossade tomater. Låt sjuda ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör fyra hål i röran och knäck ner ett ägg i varje. Smula över fetaost och låt puttra ca 5 min under lock utan att röra.
  4. Hacka gräslök och strö över. Servera med rostat pitabröd och en klick yoghurt.