Foto av Shakshuka från WW ViktVäktarna

Shakshuka

1
Points® value
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Shakshuka är en tunisisk rätt, men finns ganska utbredd över hela norra Afrika. Det är en tjock och kryddig tomatsås som man knäcker några ägg i. Gott!

Ingredienser

Paprika

2 st

Olivolja

1 msk

Harissapasta

1 tsk

Vitlök

4 klyfta(or)

Spiskummin

1 tsk

Tomatpuré

1 msk

Krossade tomater

2 förp

Ägg

8 st

Persilja

1 dl, finhackad

Instruktioner

  1. Tärna paprika. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs paprikatärningarna tillsammans med harissa, pressad vitlök och spiskummin 5-6 minuter. Var försiktig så att du inte bränner vitlöken. Salta och peppra.
  2. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Låt puttra i 15 minuter tills såsen tjocknat.
  3. Sänk värmen, gör små gropar i tomatsåsen med en sked och knäck ett ägg i varje grop. Sätt på ett lock och låt småputtra tills äggvitan har blivit fast. Personligen gillar jag att gulan är lös, men vill du ha den fast så är det bara att låta såsen puttra vidare nån minut till. Strö över persilja och servera.

Anteckning

Servera som den är eller med en smarrig sallad till.