Foto av Shephards pie från WW ViktVäktarna

Shephards pie

11
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Shephards pie, vår variant på den brittiska rätten Shepherd's pie, här med nötfärs, majs, ärter och potatismos. En mättande och god rätt - prova får du se!

Ingredienser

Potatis

12 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Vetemjöl

1½ msk

Tomatpuré

1½ msk

Grönsaksbuljong

1½ dl, gärna med örtsmak

Gröna ärter

2 dl

Majs

2 dl

Instruktioner

  1. Koka potatisen och mosa dem, blanda i mjölk och margarin. Vispa till ett slätt mos, krydda med salt och peppar. Hacka löken. Fräs färsen i en fettsnål stekpanna tillsammans med lök. Tillsätt mjöl, tomatpuré och buljong. Smaksätt med salt och peppar. Låt puttra 2-3 minuter. Lägg färsen i en form. Fyll på potatismos och gratinera i ugn 225° ca 10 minuter. Lägg på ärter och majs och värm i ugn ytterligare 5 min. Servera med rårivna morötter.