Foto av Shepherd's pie från WW ViktVäktarna

Shepherd's pie

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt engelsk klassiker som är så himla god, med lammfärs, tomat och morötter.

Ingredienser

Potatis

700 g

Äggula

1 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Nötfärs 10%

500 g

Tomatpuré

3 msk

Tomater, passerade

1 förp

Köttbuljongtärning

1 st

Vetemjöl

2 msk

Worcestershiresås

1 msk

Sallad

100 g, 1 påse salladsmix

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär potatis i mindre bitar, koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av, men spara lite av kokvattnet. Mosa potatisen. Blanda i äggula och mjölk. Späd ev med kokvattnet. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och finhacka löken och bryn i margarinet. Riv morötterna grovt och lägg ner bland löken. Tillsätt färsen och stek den smulig.
  4. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, buljongtärning, mjöl och worcester bland färsen. Låt puttra så att vätskan kokar bort. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg färsröran i en ugnsfast form. Bred potatismos ovanpå. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter så att moset får en fin gyllene färg.