Foto av Shiitakefyllda dumplings från WW ViktVäktarna

Shiitakefyllda dumplings

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Prova att göra hemmagjorda dumplings! God och kul fingermat som passar vid de flesta tillfällen.

Ingredienser

Svamp

3 dl, shiitake, finhackad

Salladslök

2 st

Vitkål

4 dl, riven/rivet

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

4 klyfta(or)

Rapsolja

2 msk

Wontonplattor

32 liten(t)/små, runda

Japansk soja

3 msk, ljus

Farinsocker

2 msk

Sesamolja

1 tsk

Ingefära

2 tsk, färsk, riven

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

1 msk, färsk, finhackad

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, farinsocker, sesamolja, ingefära, chilipeppar och koriander till en sås. Finhacka shiitake och salladslök, strimla vitkål, riv morot och pressa vitlök. Fräs svamp och grönsaker med oljan i en stekpanna på medelhög värme i cirka 15 minuter. Låt svalna och blanda i hälften av såsen. Stoppa in fyllningen i wontonplattorna och forma ihop till knyten. Ångkoka 5 minuter och servera med dippsåsen.