Foto av Sirapshallon med turkisk yoghurt och granola från WW ViktVäktarna

Sirapshallon med turkisk yoghurt och granola

7
7
4
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lyxa till frukosten ordentligt med sirapskokta hallon toppade med yoghurt och en kokos- och apelsingranola.

Ingredienser

Havregryn

3 dl

Kokosflingor torkade

1 msk

Apelsin

½ st

Jordnötsolja

½ msk

Honung, flytande

1 msk

Hallon

250 g

Sirap

2 tsk

Turkisk yoghurt 3,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Blanda havregryn, kokos och rivet apelsinskal i en bunke och blanda ner olja och honung. Sprid ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och tillaga i ugnen ca 10-15 minuter. Blanda runt någon gång. Ta ut och låt svalna.
  3. Värm hallon tillsammans med sirap i en kastrull på låg värme tills hallonen mjuknat. Låt svalna något och lägg över i 4 skålar. Toppa varje skål med yoghurt och granola.