[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Sjömansfalu från WW ViktVäktarna

Sjömansfalu

7 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Precis som biff Stroganoff har även klassikern sjömansbiff en korvbrorsa. Korv varvad med potatis, morot, lök och persiljerot är riktigt snäll och trygg mat, och det kan vi sannerligen behöva ibland!

Ingredienser

Potatis

600 g

Morot

300 g

Persiljerot

1 st

Korv 9%

500 g

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vatten

1 liter

Köttbuljongtärning

2 st

Lagerblad

2 st

Instruktioner

  1. Skär potatis, morot, persiljerot och korv i 1 cm-tjocka skivor. Skär lök i lite tunnare skivor.
  2. Varva ingredienserna i en djup panna, häll på vatten och lägg i buljongtärningar och lagerblad. Låt sjuda under lock på låg värme ca 15-20 minuter tills potatisen och rotfrukterna är mjuka.

Anteckning

Önskas tjockare sås, red med lite majsredning.