Foto av Sjömansgryta på färs från WW ViktVäktarna

Sjömansgryta på färs

9
9
5
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Sjömansgryta - en mustig rätt med potatis, morot och skinkfärs. Öl tillsätts för att ge den där karaktäristiska, goda smaken.

Ingredienser

Potatis

2 st

Morot

1 st

Lök

½ st, gul/gula

Skinkfärs 10%

100 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Köttbuljong

1 dl

Lättöl 2,3%

½ dl

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala potatis, morot och lök. Skiva potatis och morot lite tjockare och löken tunt. Fräs lök och färs i margarin var för sig. Varva potatis, morot, lök och färs i en form. Krydda med salt och peppar. Häll över buljong och öl. Tillaga i ugn 200° ca 30 minuter. Strö över persilja. Servera med sallad.