Foto av Skaldjurspaj med västerbottenost från WW ViktVäktarna

Skaldjurspaj med västerbottenost

12
Points®
Total tid
2 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt läcker paj att bjuda gästerna på! Räkor, kräftor och västerbottenost tillsammans med den milda palsternackan är oslagbart.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

100 g

Cottage cheese, naturell 4%

100 g

Vetemjöl

3½ dl

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk, gärna kallpressad

Skalade räkor

200 g

Kräftstjärtar

200 g

Ost riven 38%

4 msk, västerbottenost

Ost riven 17%

4 msk

Ägg

3 st

Mjölk 3%

2 dl

Instruktioner

  1. Mixa samman margarin, cottage cheese och mjöl till en pajdeg. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Nagga botten och låt den vila 1 timme i kylen. Förgrädda pajskalet i ugn 200° i 15 minuter, låt den därefter svalna 10 minuter. Skala och skär palsternackan i 1 x 1 cm tärningar. Låt dessa koka sakta 5-7 minuter på spisen i lättsaltat vatten, låt dem därefter rinna av och svalna. Skala och skär löken i tunna klyftor, fräs den i olja tills den mjuknar utan att ta färg, låt den sedan svalna. Lägg avrunna skaldjur, palsternacka och lök i pajskalet och strö på osten. Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda i ugn, 175° i ca 30 minuter. Servera pajen med sallad och rårivna morötter.