Foto av Skaldjurspaj från WW ViktVäktarna

Skaldjurspaj

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En läcker skaldjurspaj att bjuda på är aldrig fel, denna serveras kall. Pajskalet görs med keso så att du kan njuta med gott samvete!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

100 g

Cottage cheese, naturell 4%

100 g

Vetemjöl

3½ dl

Ruccola

2 dl

Fraiche 5%

2 dl

Kräftstjärtar

300 g

Skalade räkor

200 g

Pepparrot

2 msk, riven/rivet

Lime

2 st

Stenbitsrom (caviar)

50 g, röd

Lax kallrökt

100 g

Ägg

2 st, hårdkokta

Sparris

150 g, 1 knippe

Stenbitsrom (caviar)

50 g, röd

Cocktailtomater

6 st

Dill

3 msk

Instruktioner

  1. Blanda samman margarin, cottage cheese och mjöl till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga kanterna och grädda i ugn 200° ca 10 min. Ta ut skalet och låt det svalna. Lägg ruccola i botten. Blanda samman kräftstjärtar, räkor (spara några till garnering), fraiche, pepparrot, saft av 1 lime och röd stenbitsrom, krydda med salt och peppar. Fördela det ovanpå ruccolan. Garnera med skivad lax, äggklyftor, sparris, skivad lime, halverade tomater, stenbitsrom och dill.