Foto av Skaldjurspiroger från WW ViktVäktarna

Skaldjurspiroger

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Såsom en skaldjurspirog ska smaka! En rolig bjudrätt med räkor och kräftstjärtar, som ger mycket smak.

Ingredienser

Jäst

½ pkt, 25 g

Mjölk 0,5%

3 dl

Rapsolja

2 msk

Salt

1 tsk

Vetemjöl

10 dl, 9-10 dl

Purjolök

½ st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Kräftstjärtar

1½ dl

Skalade räkor

1½ dl

Ägg

2 st, hårdkokta

Dill

2 msk, hackad

Ägg

1 st

Sesamfrön

3 msk

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Gör under tiden fyllningen. Strimla purjon och fräs i margarin. Blanda det med hackade skaldjur, hackat ägg och dill. Ta upp degen och dela i 16 bitar. Kavla ut varje del till en rundel. Lägg på lite fyllning och vik ihop, tryck till med en gaffel i kanten. Lägg på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i ugn 225° ca 12-15 minuter.