Foto av Skaldjurspizza från WW ViktVäktarna

Skaldjurspizza

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Gillar du pizza Pescatore? Då har du absolut en ny favorit här! Härligt god pizza och ändå kan du fortsätta gå ner i vikt!

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

2½ dl

Olivolja

2 msk

Salt

½ tsk

Grahamsmjöl

1 dl

Vetemjöl

6 dl

Tomatsås

2 dl

Spenat, färsk

2 dl

Mozzarella

100 g

Skalade räkor

2 dl

Kräftstjärtar

2 dl

Kronärtskocka

350 g

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora

Pizzakrydda

2 tsk

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll på ljummet vatten (37°). Rör så att jäsen löser sig. Tillsätt olja, salt och mjöl, spara lite till utbakningen. Låt jäsa ca 30 minuter. Ta upp och knåda degen, kavla ut till en stor pizza. Lägg på bakpappersklädd plåt. Bred på tomatsås, lägg på spenat, skivad mozzarella, räkor, kräftor, kronärtskockshjärtan och oliver. Krydda med pizzakrydda. Grädda i ugn 250° ca 10-15 minuter. Servera med sallad.