Foto av Skaldjursrisotto från WW ViktVäktarna

Skaldjursrisotto

6
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Risotto med räkor och kräftstjärtar är en riktig hit och den blir klar på ett kick.

Ingredienser

Purjolök

1 bit(ar)

Olivolja

1 tsk

Arborioris

½ dl

Hönsbuljong

3 dl

Lime

1 klyfta(or)

Kräftstjärtar

1 dl

Skalade räkor

1 dl

Pepparrot

2 tsk, riven/rivet

Bladspenat

2 dl

Instruktioner

  1. Strimla purjon och fräs i olja i en kastrull. Häll på ris och låt fräsa med några minuter. Häll på hälften av den varma buljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 minuter. Späd med limesaft och buljong lite i taget under tiden. Rör ner kräftstjärtar, räkor, pepparrot och spenat. Servera med sallad.