Foto av Skaldjurssoppa från WW ViktVäktarna

Skaldjurssoppa

7
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lätt att laga och framför allt god att äta är denna rykande heta soppa. Variera soppan genom att byta ut räkorna mot till exempel hummerstjärtar. Smaklig spis!

Ingredienser

Rotselleri

1 bit(ar)

Lök

1 st, gul/gula

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Dill

2 msk, hackad

Skalade räkor

2½ dl

Margarin flytande 80%

2 msk

Tomatpuré

4 msk

Vetemjöl

4 msk

Cognac 40%

3 cl

Vatten

4 dl

Hummerfond

1½ msk

Mjölk 0,5%

3 dl

Vin, vitt torrt

1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Salt

1 tsk

Vitpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skär rotselleri, lök och purjolök i bitar och skivor. Fräs grönsaker och dill i margarin. Tillsätt tomatpuré och mjöl, rör om.
  2. Häll över konjak, vatten, hummerfond, mjölk och vin. Låt allt puttra under lock ungefär en kvart. Låt soppan vila ytterligare 15 minuter.
  3. Smaksätt med fraiche, salt och peppar. Lägg i räkor eller välj att ösa upp den släta soppan i tallrikar och sedan fylla på med skaldjur.