Foto av Skaldjursspett med couscoussallad från WW ViktVäktarna

Skaldjursspett med couscoussallad

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fina spett med pilgrimsmusslor och räkor, serverade med pärlcouscoussallad.

Ingredienser

Pärlcouscous (Moghrabie)

2 dl

Fänkål

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Sallad

100 g

Apelsin

1 st

Senap

½ msk, söt

Olivolja

3 msk

Balsamvinäger

2 msk, ljus

Pilgrimsmusslor

300 g

Skalade räkor

150 g, ca 400 g med skal

Instruktioner

  1. Koka couscous.
  2. Hyvla fänkål tunt och skär paprika i mindre bitar. Strimla purjolöken. Blanda grönsakerna med sallad och couscous. Pressa i saften från apelsinen. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör samman senap, olja och balsamico. Smaka av med salt och peppar.
  4. Trä pilgrimsmusslor och räkor på spett. Grilla dem hastigt på direkt värme.
  5. Servera skaldjurspetten tillsammans med couscoussallad och vinägrett.