Foto av Skaldjurstårta från WW ViktVäktarna

Skaldjurstårta

4
Points®
Total tid
2 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt somrig skaldjurstårta med kavringbotten. Fullproppad med godsaker!

Ingredienser

Kavring

200 g

Margarin flytande 80%

½ dl

Skalade räkor

300 g, 1 kg med skal

Kräftstjärtar

2 dl

Färskost 11%

200 g

Kvarg naturell 1%

250 g

Pepparrot

3 msk, riven/rivet

Dill

½ knippe(n)

Gräslök

½ dl

Salt

½ tsk

Peppar

1 krm

Stenbitsrom (caviar)

50 g, röd

Dill

1 msk

Lök

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Smula kavring och blanda med margarin till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt ca 1 timme.
  2. Hacka räkor och kräftstjärtar, men spara några till garnering.
  3. Blanda hackade räkor, kräftstjärtar, färskost och kvarg. Tillsätt pepparrot, hackad dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Rör om noga så att allt blandas.
  4. Bred ut fyllningen över botten. Låt stå svalt ett par timmar, gärna över natten. Dekorera tårtan med rom, dill, hackad rödlök och skaldjur.