Skånsk kalops med picklade polkabetor
11
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad är skillnaden på kalops och en kalops från Skåne? Jo, den skånska är samma goda värmande gryta som den vanliga kalopsen, men med tilläggen morot och kryddpeppar.
Ingredienser
Lök
2 st, gul/gula
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Rotselleri
200 g
Nöt högrev (fett bortskuret)
500 g, grytbitar
Margarin flytande 80%
2 tsk
Salt
1 tsk
Kryddpeppar
8 korn, 8-10 korn
Lagerblad
2 st
Vatten
7 dl
Kalvfond
1½ msk
Ansjovisfilé, konserv
30 g, 2 msk spad
Potatis
800 g
Picklade betor
150 g, 1 dl ättikssprit 12%, 2 dl socker, 3 dl vatten och 150 g polkabetor