Foto av Skinkschnitzel med champinjonsås från WW ViktVäktarna

Skinkschnitzel med champinjonsås

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Skinkschnitzel med en härligt mustig svamsås. Är det svampsäsong så byt ut champinjonerna mot svamparna i din egen korg, så gott!

Ingredienser

Champinjoner

250 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Köttbuljongtärning

1 st

Japansk soja

1 tsk

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

500 g, 4 skivor

Margarin flytande 80%

2 tsk

Paprika

1 st, röd

Potatis

800 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Gelé

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skiva svampen och stek i margarin tills de vattnat ur sig. Pudra över mjölet och blanda runt. Tillsätt grädden. Buljongtärning och sojan. Koka upp och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Bryn schnitzlarna i margarin, en minut på varje sida. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Skär paprikan i skivor och lägg på schnitzlarna. Häll på champinjonsåsen och ställ in i ugnen 20 minuter. Koka potatisen under tiden. Servera köttet med sås, potatis, råa morötter och gelé.