ViktVäktarna - Skinkstek med apelsinskysås och morotssallad

Skinkstek med apelsinskysås och morotssallad

6
Points®
Total tid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vitlöksstekt skinkstek serverad med en apelsinsås och morotssallad. Välj om du vill servera pressad potatis, klyftpotatis, ris eller något annat till!

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

600 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Vatten

2 dl

Apelsin

3 st

Köttbuljongtärning

1 st

Chili flakes

½ tsk

Morot

5 medelstor(t)/medelstora

Solroskärnor

2 msk, rostade

Broccoli

1 stånd

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Gnid in köttet med pressad vitlök och krydda med salt och peppar.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 45 minuter.
  4. Häll på vatten i stekpannan köttet stektes i. Riv i skal från 1 apelsin och pressa i saften från 2. Lägg i buljongtärning och chili flakes och låt sjuda ett par minuter.
  5. Filéa 2 apelsiner och lägg i en skål. Riv morötterna och blanda med apelsinerna. Krydda med salt och peppar och strö över solroskärnor.
  6. Skär broccoli i mindre bitar och koka snabbt upp i saltat vatten.
  7. Ta ut köttet och låt stå ett par minuter. Skiva upp det och servera med morotssallad, broccoli och skysås.