Foto av Skinkstek med vinsås från WW ViktVäktarna

Skinkstek med vinsås

9
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig söndagsmiddag. Skinkstek med en smarrig enbärsdoftande vitvinssås och vinkokta rotfrukter.

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Morot

250 g

Rotselleri

200 g

Vatten

2 dl

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Enbär

5 st

Potatis

800 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Instruktioner

  1. Bryn skinksteken runt om i margarin i en stekgryta.
  2. Skala och klyfta löken. Skala och dela morötterna i större bitar. Skala och skär rotselleri i tärningar. Lägg ner lök och rotfrukterna i stekgrytan och häll på vatten och matlagningsvin. Lägg i enbär. Låt puttra på svag värme i 45 minuter. Skala och koka under tiden potatisen.
  3. Ta upp steken och grönsakerna, men låt några grönsaker vara kvar i pannan. Vispa ur pannan så att morötter, rotselleri och lök mosas runt i skyn. Sila av skyn i en kastrull och tillsätt matlagningsbas. Koka upp med buljongtärningen, red av med maizena och tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär upp steken i skivor och servera med potatis, sås och grönsaker.

Anteckning

För syrligare sås, tillsätt lite pressad citron.