Foto av Skinkwok satay med ris från WW ViktVäktarna

Skinkwok satay med ris

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Wok med smak av jordnötssmör och soja ger god karaktär.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

600 g

Rapsolja

2 tsk

Japansk soja

1 msk, 1-2 msk

Kalvfond

1 msk, 1-2 msk

Jordnötssmör, utan socker

3 msk

Salt

1 krm

Tabasco

3 droppe(ar), 3-4 droppar

Koriander

1 msk, färsk

Paprika

1 st

Salladslök

2 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skär skinkan i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i skinkan. Tillsätt soja, fond, jordnötssmör, salt och tabasco och fortsätt stekningen under omrörning.
  3. Strö över hackad koriander. Hacka paprika och salladslök och blanda med ris.