Foto av Skogens paj från WW ViktVäktarna

Skogens paj

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Höstig paj med svamp och älgskav. Smakrik och god! Servera gärna en god sallad till.

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

1 dl

Kvarg naturell 1%

125 g

Margarin flytande 80%

50 g

Vatten

2 msk

Salt

1 krm

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Älgskav

250 g

Svamp

250 g, t ex champinjon, kantarell

Ost riven 17%

8 msk

Ägg

2 st

Fraiche 8%

2 dl

Mjölk 3%

2 dl

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, kvarg, margarin, vatten och salt till en pajdeg. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Nagga botten och låt den vila 1 timme i kylen. Förgrädda pajskalet i ugn 200° i 15 minuter, låt den därefter svalna 10 minuter. Hacka löken. Hetta upp ett stort teflonjärn, slå i 1 tsk margarin och fräs löken 1 minut på hög värme. Lägg i det frysta skavet och låt det steka några minuter, krydda med salt och svartpeppar. Lägg det åt sidan och hetta upp teflonpannan igen. Tillsätt margarin och svamp, låt det steka på hög värme några minuter tills svampen fått fin färg och släppt det mesta av sin vätska. Vispa ihop riven ost, ägg, fraiche och mjölk, smaksätt med salt, peppar och några nypor viltkrydda. Lägg svamp och kött i pajskalet, slå på äggstanningen och blanda runt försiktigt. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, 175° i ca 30-40 minuter så att den får en fin färg. Servera med sallad.