Foto av Skomakarlåda från WW ViktVäktarna

Skomakarlåda

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den traditionella skomakarlådan i lite nyare tappning blir en riktig festrätt. Servera med hemmagjort potatismos för den rätta känslan!

Ingredienser

Potatis

800 g

Mjölk 0,5%

2 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Skinka

100 g

Ryggbiff nöt

500 g

Vatten

2 dl

Kalvfond

2 msk

Matlagningsvin, rött

1 dl

Gräslök

3 msk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Mosa potatisen, värm mjölken och rör ner den och margarin, vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar. Strimla skinkan och stek den knaprig. Stek biffarna, krydda med salt och peppar. Koka upp vatten, fond och vin smaka av med kryddor. Servera biffarna ovanpå moset, toppa med skinka och klippt gräslök, häll skyn över.