ViktVäktarna - Sloppy Joe-pizza

Sloppy Joe-pizza

13
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En Sloppy Joe brukar beskriva en typ av macka eller hamburgerbröd med köttfärsfyllning, men varför inte lägga den på en pizza istället. Vi lovar, det blir huur gott som helst - nya helgfavoriten kanske? Servera gärna med en stor sallad vid sidan eller ös på pizzan när den är ute ur ugnen.

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

2½ dl

Salt

1 tsk

Bakpulver

1 msk

Vatten

1½ dl, ljummet

Olivolja

1 msk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

100 g

Rapsolja

1 tsk

Timjan

1 tsk

Chilipulver

2 tsk

Senap (dijon)

2 tsk

Kycklingfärs 5%

400 g

Balsamvinäger

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Mozzarella

50 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220º.
  2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vatten och olja och knåda ihop till en deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck/kavla ut degen så tunt som möjligt.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Riv morot fint.
  4. Hetta upp en panna med olja och fräs grönsakerna. Krydda med timjan, chilipulver och dijonsenap. Tillsätt färs och låt fräsa med några minuter. Häll på balsamvinäger och krossade tomater och låt det puttra ca 15 minuter eller tills det mesta av vätskan från tomatkrosset kokat bort. Smaka av med mer kryddor samt salt och peppar
  5. Toppa pizzabottnarna med färsröran och ost.
  6. Grädda i ugn ca 10-12 minuter. Ta ut och toppa med ruccola.

Anteckning

Denna pizza är perfekt när du har köttfärssås över. Du kan också göra den ännu enklare genom att lägga köttfärsröran på ett liba- eller tortillabröd.