ViktVäktarna - Slow cooker lasagne

Slow cooker lasagne

11
Points®
Total tid
5 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Även om förberedelserna tar lite tid, är det väldigt smidigt att låta lasagnen tillagas i en slow cooker. Inte bara för att den blir väldigt god, utan även för att den sköter sig själv, så att du kan pyssla med annat under tiden.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 5%

500 g

Köttbuljongtärning

2 st

Vatten

2 dl

Krossade tomater

3 förp

Salt

½ tsk

Oregano

1 tsk

Basilika

1 tsk

Chili flakes

¼ tsk

Lasagneplattor, torkade

6 st

Mozzarella

100 g

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Hacka lök och finhacka vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek löken en stund. Blanda ner vitlök och färs och låt steka med några minuter. Blanda ner buljongtärning, vatten, krossade tomater, salt, oregano, basilika och chili flakes, låt sjuda en stund.
  3. Häll över en tredjedel av köttfärssåsen i en slow cooker. Bryt isär lasagneplattorna och lägg på färsen och upprepa ett eller flera lager till och toppa med resterande köttfärssås. Tillaga på låg värme 4-6 timmar. Undvik att låta lasagneplattorna vidröra kanterna, det kan lätt brännas vid då.
  4. Toppa med mozzarella och parmesan. Stäng av värmen när osten smält och låt lasagnen vila lite innan servering.

Anteckning

Det går givetvis bra att göra lasagnen i en ugnsfast form i ugn, 200° ca 30 minuter.