ViktVäktarna - Smördegsbakad lax med pesto och färskost

Smördegsbakad lax med pesto och färskost

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig, men lättlagad, rätt som funkar både till vardag och till fest! Lax med ett täcke på färskost och pesto som bakas i frasig smördeg i ugn och serveras med potatis och haricots verts.

Ingredienser

Potatis

800 g, små

Olivolja

1 tsk

Lax

500 g

Färskost 11%

100 g

Pesto

1 msk

Smördeg

100 g

Ägg

1 st

Haricots verts

200 g

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Sätt ugnen på 180°.
  3. Värm olja i en panna och stek laxen så att den får lite yta, men inte är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda ihop färskost och pesto och smaka av med salt och peppar.
  5. Dela smördegen i fyra rektanglar. Lägg över på ett bakplåtspapper och lägg en laxbit på varje smördegsbit (det är ok om laxen sticker ut på sidorna). Fördela färskoströran ovanpå laxen och vik ihop runt laxen och färskosten. Pensla med ett uppvispat ägg och sätt in i ugnen tills smördegen är gyllene, ca 15 minuter.
  6. Koka under tiden haricots verts 2 minuter i lättsaltat vatten.
  7. Servera laxen med potatis och haricots verts.