ViktVäktarna - Smördegsflarn med bacon, ägg och tomat

Smördegsflarn med bacon, ägg och tomat

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En frasig och luftig smördegsplatta toppad med godsaker är en perfekt lunch, men funkar även fint som en snabb vardagsmiddag. Denna har vi fyllt med cocktailtomater, bacon, yoghurt och ägg. Riktig god!

Ingredienser

Smördeg

250 g

Ägg

1 st

Cocktailtomater

250 g

Kotlettbacon

4 skiva(or)

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Ägg

4 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg smördegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla kanten med uppvispat ägg, nagga med en gaffel och sätt in i ugnen 10 minuter.
  3. Halvera tomater och strimla bacon.
  4. Bre ut yoghurt på smördegen och toppa med tomat, knäckta ägg och bacon och sätt in i ugnen ca 10 minuter tills äggvitorna stelnat.
  5. Skär upp och krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Toppa med persilja.