ViktVäktarna - Smördegsflarn med karamelliserad lök

Smördegsflarn med karamelliserad lök

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad middag som ändå känns lyxig är väl den finaste kombinationen vi har? Karamelliserad lök, grova brödsmulor, parmesan och färsk timjan toppar detta frasiga smördegsflarn.

Ingredienser

Lök

4 st, gul/gula

Smör

½ msk

Balsamvinäger

½ msk

Vatten

3 msk

Smördeg

250 g

Ägg

1 st

Bröd ljust/vitt

1 skiva(or)

Parmesanost

1 dl

Timjan

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva lök tunt och stek på låg värme i smör minst 10 minuter, men gärna längre. Blanda ner balsamvinäger och vatten och stek vidare tills det absorberats.
  3. Lägg smördegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla kanten med uppvispat ägg, nagga med en gaffel och sätt in i ugnen 10 minuter.
  4. Mixa bröd till smulor i en matberedare. Blanda med ost och timjanblad.
  5. Sprid ut löken på smördegsarket och strö över brödsmuleblandningen. Sätt in i ugnen ca 10 minuter tills den fått lite färg. Toppa med lite mer timjan.