Foto av Smördegsflarn med kyckling och sparris från WW ViktVäktarna

Smördegsflarn med kyckling och sparris

12
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
När du inte har varken ork eller tid är ett smördegsflarn svaret - lika enkelt som snabbt. Detta är toppat med en dragon- och senapskräm, kyckling och sparris, smaker som passar helt perfekt ihop.

Ingredienser

Smördeg

250 g

Ägg

1 st

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Fraiche 5%

½ dl

Senap

1½ msk, grovkornig

Dragon

1½ msk, hackad

Kycklingfilé, klar att äta, skivad

200 g

Sparris

1 knippe(n)

Sallad

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg smördegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla kanten med uppvispat ägg, nagga med en gaffel och sätt in i ugnen 10 minuter.
  3. Blanda ihop yoghurt, fraiche, senap och dragon och bre ut på smördegen. Toppa med kyckling och sparris och sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
  4. Servera med sallad.