ViktVäktarna - Smördegsflarn med lax, citron och parmesan

Smördegsflarn med lax, citron och parmesan

11
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Laga detta smördegsflarn! Och med ”laga” menar vi rulla ut ett färdigt smördegsark, fyll det med göttigheter och kalla dig själv för mästerkock.

Ingredienser

Smördeg

250 g

Ägg

1 st

Citron

1 st

Sparris

8 st

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Lax kallrökt

150 g

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Rulla ut smördegen på pappret som följer med på en plåt. Nagga botten med en gaffel och pensla kanten med uppvispat ägg.
  3. Skala citron med en kniv och skiva tunt. Halvera sparris på längden.
  4. Bre ut yoghurt på smördegen (lämna kanterna tomma) och fördela sedan lax, sparris och citron på smördegen. Riv över parmesan och sätt in i ugnen ca 8 minuter eller tills kanten är fluffig och gyllene.
  5. Mal över svartpeppar och strö över flingsalt. Dela i fyra bitar.

Anteckning

Servera gärna med en stor sallad.