Smördegssemlor med kardemummagrädde
3
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
28
Svårighetsgrad
Lätt
Vi vet att klassiska semlor, för många, är nästintill heliga. Men är du sugen på en snabbare, enklare och mer Pointsvänlig variant har du hittat helt rätt! Här använder vi färdig smördeg som puffar upp sig fint i ugnen och sedan fylls med mandelmassa och kardemummagrädde. Klara på ett kick – tyvärr uppätna lika snabbt!
Ett helt smördegsark ger 28 små semlor. Vill du inte göra allihop funkar det fint att skala ner receptet och frysa in den smördeg du inte använder.
Ingredienser
Smördeg
170 g, köp en förp. på 280 g (för att kunna stansa ut 28 rundningar)
Ägg
1 st
Mandelmassa
150 g
Mjölk 0,5%
3 msk
Mellangrädde 27% ovispad
2 dl
Kardemumma
1½ tsk
Florsocker
2 tsk