Foto av Smörgås med äggsallad från WW ViktVäktarna

Smörgås med äggsallad

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Smarrig äggröra med skinka och gurka på ditt favoritbröd. Lyxig helgfrukost, matigt mellanmål eller snabb lunch, du bestämmer!

Ingredienser

Ägg

4 st

Gurka

1 st

Skinka

2 skiva(or)

Yoghurt naturell 0,5%

2½ dl

Kvarg naturell 1%

3 msk

Persilja

1 msk

Rågbröd grovt med hela korn

4 skiva(or), stor(t)

Senap

2 tsk

Instruktioner

  1. Hårdkoka äggen ca 10 minuter. Skölj och skiva gurkan. Kyl äggen i kallt vatten, skala och hacka dem. Strimla skinkan. Blanda samman yoghurt, kvarg och senap. Blanda ner ägg, skinka och persilja. Krydda med salt och peppar. Lägg några gurkskivor på brödet och äggsalladen ovanpå. Servera med resten av gurkskivorna.