ViktVäktarna - Smuldegspaj med blandade bär

Smuldegspaj med blandade bär

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Smuldegspaj – en riktig fikaklassiker. Denna innehåller kanel, vanilj och kakao och är bara så himla god!

Ingredienser

Jordgubbar

120 g

Blåbär

120 g

Hallon

120 g

Citron

½ st

Socker

1 tsk

Potatismjöl

1 tsk

Margarin 80%

50 g

Vetemjöl

75 g

Farinsocker

40 g

Havregryn

30 g

Kakao

10 g

Kanel

½ tsk

Vaniljpulver

1 krm

Salt

1 nypa(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela jordgubbar i mindre bitar och blanda ihop med blåbär och hallon.
  3. Mixa drygt hälften av bären med pressad citron, 1 tsk socker och potatismjöl med en stavmixer. Häll upp i 6 små portionsformar och fyll på med de omixade bären.
  4. Knåda ihop margarin, mjöl, farinsocker, havregryn, kakao, kanel, vaniljpulver och salt. Fördela smuldegen över bären och sätt in i mitten av ugnen ca 20-30 minuter.

Anteckning

Det är gott med en klassisk vaniljsås till, eller varför inte vispa upp ricotta med lite socker och vanilj – det är hur gott som helst!