Smuldegspaj med zucchini och aubergine
8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa ett nytt, smartare sätt att äta paj på! Gör en smarrig deg med havregryn och parmesan och ha på toppen istället för botten – du behöver då inte lika mycket och den blir dessutom härligt krispig! Denna smuldegspaj är fylld med smakrika grönsaker.
Ingredienser
Havregryn
2 dl
Parmesanost
1 dl
Margarin flytande 80%
50 g
Salt
½ tsk
Vatten
1 msk, kallt
Solroskärnor
1½ msk
Lök
1 st, gul/gula
Aubergine
1 medelstor(t)/medelstora
Zucchini (squash)
1 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta(or)
Tomatpuré
2 msk
Basilika
½ msk
Ägg
3 st
Mjölk 0,5%
3 dl
Sallad
70 g