Foto av Smuldegspaj med zucchini och aubergine från WW ViktVäktarna

Smuldegspaj med zucchini och aubergine

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa ett nytt, smartare sätt att äta paj på! Gör en smarrig deg med havregryn och parmesan och ha på toppen istället för botten – du behöver då inte lika mycket och den blir dessutom härligt krispig! Denna smuldegspaj är fylld med smakrika grönsaker.

Ingredienser

Havregryn

2 dl

Parmesanost

1 dl

Margarin flytande 80%

50 g

Salt

½ tsk

Vatten

1 msk, kallt

Solroskärnor

1½ msk

Lök

1 st, gul/gula

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Basilika

½ msk

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg havregryn, parmesan, margarin och salt i en matberedare, kör till en smulig deg. Häll på en skvätt vatten och kör ihop degen.
  3. Skala och hacka lök. Dela aubergine i grova bitar. Riv zucchini grovt.
  4. Hetta upp en panna med olja och fräs löken mjuk. Tillsätt aubergine och zucchini och låt fräsa med en stund. Pressa ner vitlök och blanda ner tomatpuré och basilika, låt fräsa med någon minut. Smaka av med salt och peppar. Häll över i en pajform.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Häll stanningen över grönsakerna och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  6. Ta ut och smula pajdegen över äggstanningen. Strö över solroskärnor och baka i ugn ca 20 minuter till. Servera med sallad.

Anteckning

För en frasigare paj, byt ut vattnet mot vitvinsvinäger.