ViktVäktarna - Smuldegspajer med päron och blåbär

Smuldegspajer med päron och blåbär

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Knapriga, knäckiga och krispiga smuldegspajer med hasselnötter, blåbär, päron och vanilj. Vi behöver nog inte säga mer än så va? Dessa vill du inte missa!

Ingredienser

Vetemjöl

30 g

Lättmargarin 40%

50 g

Hasselnötter

30 g

Havregryn

80 g

Lönnsirap

85 g

Rapsolja

2 tsk

Päron

400 g

Blåbär

200 g

Vaniljpulver

½ tsk

Lönnsirap

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop mjöl och margarin. Hacka nötter och blanda ner tillsammans med havregryn. Tillsätt sirap och blanda ihop. Ställ in i kylen.
  3. Pensla 8 ugnsfasta portionsformar med olja.
  4. Skala och tärna päron och blanda ihop med blåbär, vaniljpulver och sirap. Fördela i formarna och toppa med smuldegen.
  5. Sätt in i ugnen tills pajerna är gyllene, ca 20 minuter. Låt svalna något innan servering.

Anteckning

Ska inte pajerna ätas idag, täck dem med aluminiumfolie utan att tillaga dem och förvara i frysen upp till 3 månader. När ni sedan ska äta dem, sätt in dem frysta i ugnen på 200° med folien på i 20 minuter och sedan utan folie 15-20 minuter tills de är varma och gyllene.