Foto av Smuldegsrutor med hallon från WW ViktVäktarna

Smuldegsrutor med hallon

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Drömmiga små (eller inte så små faktiskt) rutor med hallon och smuldeg.

Ingredienser

Vetemjöl

280 g

Farinsocker

100 g

Kanel

½ tsk

Bikarbonat

½ tsk

Salt

¼ tsk

Valnötter

20 g, finhackade

Ägg

1 st

Rapsolja

½ dl

Havregryn

20 g

Hallon

1½ dl, färska

Sylt

2½ dl, hallon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop mjöl, socker, kanel, bikarbonat, salt och nötter.
  3. Vispa ihop ägg och olja och blanda ner i mjölblandningen. Knåda ihop till en smulig deg med fingrarna. Blanda drygt 1 dl av degen med havregryn och ställ undan.
  4. Tryck ut resterande deg i en ugnsfast form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  5. Mosa hallon och blanda med hallonsylt. Bre ut över den varma degen och toppa med resterande smuldeg. Sätt in i ugnen ytterligare 15-20 minuter tills den är gyllene. Låt svalna helt på galler.