ViktVäktarna - Smuldegsrutor med hallon

Smuldegsrutor med hallon

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Drömmiga små (eller inte så små faktiskt) rutor med hallon och smuldeg.

Ingredienser

Vetemjöl

280 g

Farinsocker

100 g

Kanel

½ tsk

Bikarbonat

½ tsk

Salt

¼ tsk

Valnötter

20 g, finhackade

Ägg

1 st

Rapsolja

½ dl

Havregryn

20 g

Hallon

1½ dl, färska

Sylt

2½ dl, hallon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop mjöl, socker, kanel, bikarbonat, salt och nötter.
  3. Vispa ihop ägg och olja och blanda ner i mjölblandningen. Knåda ihop till en smulig deg med fingrarna. Blanda drygt 1 dl av degen med havregryn och ställ undan.
  4. Tryck ut resterande deg i en ugnsfast form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  5. Mosa hallon och blanda med hallonsylt. Bre ut över den varma degen och toppa med resterande smuldeg. Sätt in i ugnen ytterligare 15-20 minuter tills den är gyllene. Låt svalna helt på galler.