ViktVäktarna - Snabb chicken korma

Snabb chicken korma

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi vet att chicken korma är en storfavorit hos er medlemmar, men den tar ju sin lilla tid att laga. Därför kommer här nu en riktig snabbvariant med en färdig kryddpasta (för ibland är genvägar faktiskt ok!). Och den är minsann inte alls dum, så mer snabb vardagskorma åt folket säger vi!

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Ingefära

1 bit(ar), ca 1 dl riven

Vitlök

2 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Vatten

2 msk

Kanelstång

1 st

Kardemumma

½ tsk

Currypasta

3 msk, korma

Vatten

4 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Mandelmjöl

1 dl

Mango chutney

1 msk

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Haricots verts

150 g

Mandelspån

20 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka lök, ingefära och vitlök. Skiva kyckling.
  3. Hetta upp olja i en djup panna och stek kycklingen till den är gyllene. Lägg över i ett foliepaket för att hålla värmen.
  4. Lägg under tiden lök, ingefära och vitlök i en matberedare tillsammans med 2 msk vatten och mixa till en slät pasta. Lägg över i pannan tillsammans med kanelstången och kardemumman och stek i 2-3 minuter. Blanda ner kormapastan och stek i ytterligare 1 minut. Blanda ner vatten, buljongtärning, mandelmjöl och kycklingen och låt sjuda ca 10 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  5. Ta från värmen och blanda ner mango chutney och yoghurt, låt bli varmt.
  6. Koka haricots verts.
  7. Servera korman med ris och haricots verts och toppa med mandelspån.

Anteckning

Rätten blir ännu godare om du hittar hela kardemummakapslar. Rosta 4-5 st lätt i en torr panna och stöt i en mortel.