ViktVäktarna - Snabb nudelsoppa i glasburk

Snabb nudelsoppa i glasburk

6
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Enklare lunch än denna är svår att hitta. Finstrimla de grönskar du har liggandes hemma, lägg i en glasburk tillsammans med nudlar och lite smarrig smaksättning och häll på kokande vatten. Vips, så har du en smakrik, busenkel och mättande lunch!

Ingredienser

Shiitake

40 g

Morot

1 liten(t)/små

Rödkål, färsk

1 dl

Salladslök

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Äggnudlar okokta

50 g

Koriander

1 msk, färsk

Japansk soja

2 tsk

Lime

1 tsk, pressad

Krispig chiliolja

1 tsk

Vatten

3 dl

Salt

2 krm

Instruktioner

  1. Skiva svamp tunt, strimla eller grovriv morot, strimla rödkål och salladslök tunt och finriv vitlök.
  2. Lägg grönsaker, nudlar och koriander i en värmetålig glasburk. Häll på soja, pressad lime och chiliolja.
  3. Koka upp vatten med salt och häll över grönsakerna och nudlarna. Låt stå tills nudlarna är mjuka, blanda runt några gånger under tiden.