ViktVäktarna - Snabb pasta med fransyska och svamp

Snabb pasta med fransyska och svamp

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad pastarätt med fransyska, champinjoner, purjo och ajvar som går hem hos de flesta!

Ingredienser

Fransyska, nöt

500 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

250 g

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

250 g

Rapsolja

2 tsk

Ajvar relish

3 msk

Mjölk 0,5%

2½ dl

Instruktioner

  1. Strimla fransyska i riktigt tunna skivor. Strimla purjolök och skiva svamp.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.
  3. Värm hälften av oljan i en panna och stek purjolök och svamp. Ta upp och stek därefter köttet hastigt i resterande olja.
  4. Lägg tillbaka svamp och purjo och blanda ner ajvar och mjölk. Blanda ner pasta och spä ev. med lite av pastavattnet. Smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Är du känslig för stark mat kan du börja med lite ajvar och smaka av till önskad styrka.