ViktVäktarna - Snabbfräst fransyska med nudlar

Snabbfräst fransyska med nudlar

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabb nudelrätt där tunt strimlad fransyska från stekas upp med gul lök, vitlök och purjolök och sedan blandas med en sås på passerade tomater, balsamvinäger, honung, ingefära och chili flakes.

Ingredienser

Fransyska, nöt

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Tomater, passerade

1 förp

Balsamvinäger

1 msk

Honung, flytande

1 tsk

Ingefära

1 tsk, torkad

Chili flakes

½ tsk

Glasnudlar, okokta

100 g

Instruktioner

  1. Strimla köttet tunt.
  2. Hacka lök och vitlök. Strimla purjolök.
  3. Hetta upp en kastrull med hälften av oljan och stek gul lök en stund. Låt vitlök steka med hastigt och tillsätt sedan passerade tomater, vinäger, honung, ingefära och chili flakes. Låt sjuda en stund på svag värme och smaka av med salt.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  5. Hetta upp resterade olja i en panna och stek purjolöken och köttet på hög värme. Blanda ner sås och avrunna nudlar.

Anteckning

Känslig för hetta? Hoppa över chili flakes och låt alla själva toppa med det på slutet istället.