Foto av Snabbjästa frallor från WW ViktVäktarna

Snabbjästa frallor

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
30
Svårighetsgrad
Avancerat
Nygräddat är gott! De här hembakade mackorna blir extra goda i form av båtar.

Ingredienser

Havregryn

2 dl

Rågkross

2 dl

Vetekli

1 dl

Vatten

7 dl

Margarin 80%

50 g

Fil, lättfil 0,5%

3 dl

Jäst

1 pkt

Salt

2 tsk

Sirap

½ dl, gärna mörk

Rågsikt

16 dl

Instruktioner

  1. Koka en gröt av havregryn, rågkross, vetekli och vatten. Låt koka samman ca 5 minuter, låt den svalna. Smält margarinet och blanda i filmjölk, låt det bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke, häll över filblandningen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt gröt, salt, sirap och det mesta av rågsikten. Arbeta ihop till en deg som blir ganska lös. Dela degen i 2 delar. Forma till rullar och platta till dem. Skär ut 15 trekanter och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i ugn 225° ca 10 minuter