Foto av Snabbnudlar med kyckling, svamp och pocherat ägg från WW ViktVäktarna

Snabbnudlar med kyckling, svamp och pocherat ägg

11
Point(s)
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Alla har väl haft (eller har fortfarande) en snabbnudels-fas. Här har vi en något pimpad variant på denna populära studentproviant toppad med shiitake, svartkål, kyckling och pocherat ägg. Inte som en ramen med långkokt buljong direkt, men mycket snabbare och absolut god nog för en tisdagskväll!

Ingredienser

Shiitake

250 g

Svartkål

150 g

Rapsolja

1 tsk

Snabbnudlar

3 portion(er), 3 förp Samyang oriental

Kycklingfilé, klar att äta, skivad

200 g

Vatten

1½ liter

Ättika

1 msk

Salt

1 tsk

Ägg

4 st

Salladslök

2 st

Sesamfrön

2 tsk

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Skiva de större svamparna och strimla svartkål.
  2. Värm olja i en panna och stek svamp och kål.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt ättika och salt. Knäck äggen i varsin kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i det med en sked. Släpp sedan ner äggen, ett i taget, i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp äggen med en hålslev och lägg på hushållspapper.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner kryddblandningen från förpackningen tillsammans med kycklingen och låt den bli varm.
  5. Häll upp soppan i skålar och fyll på med svamp, kål och ägg. Toppa med strimlad salladslök, sesamfrön och chili flakes.