ViktVäktarna - Sojamarinerad lax med sötsur aubergine

Sojamarinerad lax med sötsur aubergine

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabbfixad, enkel och smakrik middag med sojamarinerad lax, aubergine i en sötsur sås och korianderris.

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Lax

600 g

Japansk soja

4 msk

Vatten

2 msk

Tomatpuré

1 msk

Äppelcidervinäger

1 msk

Agavesirap

1 msk

Ingefära

2 tsk, finriven

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Salladslök

3 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg lax i en ugnsfast form och häll över soja. Låt marinera i 5 minuter.
  4. Blanda ihop vatten, tomatpuré, vinäger, sirap, ingefära och finhackad chili.
  5. Skär aubergine i 2 cm-tjocka kuber.
  6. Sätt in laxen i ugnen tills den är så genomstekt du vill ha den, ca 10 minuter.
  7. Värm olja i en panna och bryn aubergine. Häll på såsen och låt den koka in.
  8. Strimla salladslök och hacka koriander och blanda ner i riset. Servera med aubergine och lax.