ViktVäktarna - Sojavåfflor med blåbärskompott

Sojavåfflor med blåbärskompott

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Våfflor gjorda på sojamjölk serverade med varma blåbär. Lika gott en ruskig höstmorgon som till en sommarfika i trädgården.

Ingredienser

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

1 tsk

Sojayoghurt, naturell 2,3%

1½ dl

Sojadryck, osötad

1 dl

Socker

¾ dl

Vaniljsocker

1 tsk

Rapsolja

1 tsk

Blåbär

500 g

Vatten

3 msk

Socker

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver, sojayoghurt, sojadryck, socker och vaniljsocker till en smet och låt svälla ca 10 min.
  2. Pensla ett våffeljärn med olja och grädda våfflorna.
  3. Sjud blåbär med vatten och socker ca 10 min. Servera till våfflorna.