Foto av Som tam spicy papaya från WW ViktVäktarna

Som tam spicy papaya

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En asiatisk sallad som går bra att äta som lättare lunch eller som tillbehör till en bit kött. Reglera mängden chili efter smak.

Ingredienser

Papaya

2 st, omogna

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Vitkål

2 dl, riven/rivet

Chilipeppar

2 st, röd/röda, het

Cocktailtomater

15 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Farinsocker

2 msk

Fisksås (orientalisk)

2 tsk

Japansk soja

2 msk

Lime

2 st, saft

Instruktioner

  1. Skala papaya och morot och riv dem grovt. Strimla vitkålen. Finstrimla chili, halvera tomaterna, skala vitlöken. Mortla chili och vitlök till en grov paste, addera farinsocker och fortsätt mortla. Häll över i en plastskål, lägg i resterande ingredienser och mortla ihop så att papayan, moroten och vitkålen tar smak av såsen. Servera i en skål och njut. Tips! Om du inte hittar omogen papaya så ersätt den med mer vitkål.