Foto av Soppa med rostade pilgrimsmusslor från WW ViktVäktarna

Soppa med rostade pilgrimsmusslor

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Soppa med jordärtskockor, vitt vin och färska örter. Det gröna äpplet ger härlig syrlighet i soppan, som är väldigt god till de rostade pilgrimsmusslorna.

Ingredienser

Pilgrimsmusslor

12 st

Olivolja

2 tsk

Jordärtskocka

600 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, grönt

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Vin, vitt torrt

2 dl

Fiskbuljong

5 dl

Örtkryddor

1 msk, färska

Instruktioner

  1. Skala och tärna äpple och jordärtskockor. Fräs skockor och äpple i margarinet utan att de får färg, tillsätt vin och buljong och låt det koka samman något. Späd med grädde och låt det koka på svag värme tills grönsakerna blivit mjuka. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och vitpeppar. Ta bort eventuellt ”muskelfäste” på sidan av musslan, det är segt och tråkigt. Hetta upp ett stekjärn, det skall vara riktigt hett. Ringla på olja och strö på några nypor flingsalt. Stek musslorna hastigt, det får gärna vara lite rå kärna i dem. Häll upp soppan i varma skålar, lägg i musslorna och toppa med örter. Tips: Är det svårt att få tag på fina musslor så går det bra med scampi.